Bregentved d. 29 - 30 Juni

 

Pressemeddelelse

To jubilæer i ét og masser af duer

Danmarks Største dyrskue for de mindste – Børn & Dyr på Bregentved – fejrer 50-års jubilæum i Piberhusfolden ved Haslev - og det bliver ikke det eneste jubilæum, man markerer.

Den Danske Hundeforening (DDH red.) blev stiftet for 30 år siden af en flok ildsjæle, som mente, der ikke blev gjort nok for racerne. Og den aktive forening arbejder hårdt for at skabe fokus på racetypiske og sunde hunde.

- Vi gør meget ud af vores udstillinger og kommer rundt i hele Danmark. Vores udstillinger er præget af meget socialt samvær udstillerne imellem. Vi gør, hvad vi kan for at tilpasse krav og ønsker til den enkelte race, så vi bedre kan tilgodese de forskellige behov.

- Vores jubilæumsår skal markeres, og det har vi tidligere fejret ved at have en stor flot udstilling med helt nye dommere, og det kommer også senere i år. Dyrskuet på Bregentved vil være en ny markering af vores 30-års jubilæum, og vi ser frem til at prøve noget nyt, fortæller formand for DDH Linda Hollænder.

Det duer!

Er man interesseret i de bevingede dyr på to ben – her tænker vi på duerne – er der på årets Børn & Dyr også mulighed for at opleve dem. Om lørdagen klokken cirka 12.15 vil De Danske brevdueforeninger slippe mellem 1200-1500 brevduer fri over dyrskuet. Efterfølgende skal brevduerne tilbagelægge cirka 100 kilometer til deres ejere, i hvad der kaldes kapflyvning.

- Er man interesseret i at vide mere om brevduer og selve sporten, altså udstilling om vinteren og kapflyvning om sommeren, så kom forbi vores stand og bliv klogere, fortæller bestyrelsesmedlem i De danske Brevdueforeninger Jan Qvortrup.