Orientering v/Næstformand Peter Andersen

Slip 2018

Det er i år er kommet en del flere rettelser til afstandsberegning end tidligere.

Det er der flere grunde til.

I Tyskland er der blevet strammet op på løsladelsesstedernes placering og mange af de pladser vi har brugt i mange år, er blevet lukket. Det kan skyldes afstanden til lufthavne, byggeri, luftledninger eller veterinære forhold.

Alene inden sæsonstart i år kom der 6 opdateringer af de mange hundrede løsladelsespladser som der er certificeret i Tyskland til udenlandske slip. Det tyske forbund sender i øvrigt nu observatører til mange af slipstederne.

Massive vejarbejder og byggerier i Tyskland giver os mange udfordringer. Et eksempel er løsladelsesstedet i Altona i bydelen Halstenbek, som vi har brugt i mange år. Den ordinære vej er nu spærret af på grund af byggeri og vejarbejde. Reservevejen er ned gennem en havekoloni. Det kan gå med en ponybil men et 18 meter langt vogntog kan ikke komme i gennem. Så vi måtte lynhurtigt finde et nyt sted.

En sen tilbagemelding (søndag) på en fejlnavigering fra chaufførens side en sen nattetime på en fredagsindlevering er beklagelig, men det er der nu taget hånd om det fremadrettet.

Der kom en sen rettelse til Göttingen som kunne havde være sendt ud væsentligt tidlige men først kom ud senere p.g.a. en forglemmelse, men alligevel såbetids, at det ikke har haft indflydelse på resultaterne.

Øvrige ændringer er noget vi må med leve med, da vi er nødt til at følge lovgiverne i de respektive lande, der i år agerer anderledes end tidligere, sådan er det.

Tidligere års vindere og resultater er der derfor ingen grund til at betvivle.

Peter Andersen
Næstformand